Velkomstside Nyhedsbrev Sponsorer
Om Galleri Svante Tidligere Udstillinger & Events Kontakt


PRESSEMEDDELELSE

 

Kunst og Pølser i Groβe Freiheit i Masnedsund Havn

 

Det Kongelige Danske Kunstakademi og Tyttes Pølser mødes i Galleri Svantes fine udstilling Portrætstudier i weekenden den 29. og 30. september.

 

Udstillingens omdrejningspunkt er portrætbilleder udført af billedkunstner Søren Birk Pedersen gennem en 40 årig periode. Den stramt strukturerede udstilling rummer flere dimensioner. I bestræbelserne på at gå på opdagelse i portrættet viser den både litterære og fotografiske værker. Et af de små fiskeskure er således indrettet til biograf - Bio Svante - med korte filmiske eksempler på portrættering. Den spændende udstilling dokumenterer således ikke blot hvordan kunstneren møder sin model, men den kreative flerdimensionalitet i genrerne udfordrer den besøgendes sanselige møde med værkerne: En overraskende anderledes udstilling.

 

Sanseligheden bliver også udfordret via Galleriets beliggenhed klos op ad Masnedsund med udsigt til Farøbroerne, Stubbekøbing, Storstrømsbroen, togene på Masnedødæmningen og ...

 

Selvom Galleri Svantes kunstneriske ambitioner er høje og anderledes, og galleriet har fået opkaldt et helt strøg i skurbyen Masnedsund Havn efter et havnekvarter i verdensbyen Hamborg - Groβe Freiheit, er der ingen tvivl om dets lokale forankring som den kommer til udtryk i den imponerende liste over sponsorer. Ikke hvem som helst får tilbuddet!

 

Udstillingen åbnes ved Havnefoged Rigo Jørgensen lørdag den 29. september kl. 11 hvor også Søren Birk Pedersen og flere af de portrætterede modeller vil nyde en af Tyttes pølser.

 

Carsten Hansen, gallerist

 

 

Søren Birk Pedersen: Cykelmusen, Kristoffer & Carsten (1983)